fbpx

Decolorare: Tehnica SHATUSH versus BALAYAGE

Au trecut de mult zilele în care asociam decoloratul părului cu imaginea apei oxigenate din chiuveta de acasă. Acum toată lumea știe că pentru un rezultat senzațional este nevoie de mâinile unui expert și de produse profesionale de top.

În ultimii ani, moda a adus în prim plan look-ul ,,natural, dar nu foarte” , care în lumea hair styliști-lor s-a materializat prin îmbogățirea culorii părului, cu nuanțe și tonuri obținute tocmai luminând părul prin decolorare.

Pentru toți cei care visează la un păr blond platinat, dar mama natură le-a dăruit fire șatene, pentru toți cei care văd viața în roz și își doresc să își asorteze și coafura cu această imagine, dar s-au născut cu părul negru sau pentru cei care își iubesc culoarea părului, dar ar dori să o facă mai puțin ,,țipătoare” ,  răspunsul este = balayage sau tehnica shatush.

Ambele tehnici urmăresc luminarea părului, încercând reproducerea efectului natural. Care este totuși diferența? Spre deosebire de tehnica shatush, care presupune doar o fază de ușoară deschidere (schimbarea culorii părului având loc în proporție de nu mai mult de jumătate din lungime), rezultând o tranziției lină, care creează impresia unor fire de nuanțe diferite, dar subtile, ușor ,,arse” în soare , tehnica balayage se realizează cu o primă fază de decapare și o a doua fază, prin colorare, pentru a face efectul mai natural  si mai uniform.

Știai că…?

Cel mai recent trend Balayage a pornit din Franța, la începutul anilor 1970, cucerind mai apoi saloanele din SUA, abia apoi întorcându-se ca cea mai nouă modă, în Europa.

Tehnica Shatush  în ciuda denumirii sale exotice, a fost inventată de un Italian, Aldo Coppola, la începutul anilor 2000 și se preconizează a fi noua extravaganță în materie de hair style.

Tu care tehnică o preferi?

 

 

 

Ar putea sa iti placa si...