fbpx

Zece pasi pentru a avea succes in cariera de tehnician

File1063Tehnicielelor de unghii nu le este ușor să își clădească cariera și prestigiul în aceste vremuri grele. Pentru o afacere de succes, evident și financiar, este nevoie de muncă bine gândită  și experiență, care poate fi acumulată doar de-a lungul anilor lucrați. Pentru acest succes există mai mulți pași, dar nici unul nu poate funcționa fără ceilalți.





De aceea vă dezvăluim mici secrete:

  1. Fii drăguță și ai răbdare! Trăim o vreme, când timpul zboară, fii tu zona liniștei, nu îți încărca clienta cu problemele tale, fii sigură că are și ea destule. Problemele lor în schimb trebuie ascultate fără întrerupere. Nu ajuta pe nimeni să fie supărată, pentru că acestea de obicei nu se sfârșesc cu bine.
  2. Fii foarte atentă la produsele pe care le folosești! Nu aștepta succes de la niște produse “no name”, procură-ți produsele doar din locuri sigure, care se pot verifica oricând și la orice oră.
  3. Fii la zi în domeniul tău! Clientele tale vor urmări aceeași modă într-un sat îndepărtat ca și clientele din capitală. Datorită internetului clientele au șansa de a cunoaște moda atât a hainelor, cât și a unghiilor, de aceea trebuie să urmezi cursuri și să citești cât mai multe noutăți despre domeniul în care lucrezi.
  4. Dacă e ieftin e și suspect! Pentru munca ta trebuie să ceri prețul care i se cuvine. Dacă lucrezi prea ieftin clientele tale vor deveni suspiciose, că poate folosești materiale de proastă calitate sau care sunt dăunătoare la sănătate.
  5. Oferă ceva în plus! Nu trebuie să te gândești la lucruri mari. În zilele de vară un pahar rece de apă minerală sau iarna o ceașcă de cafea, după care persoana stă pe scaun, va simți instantaneu că o tratezi ca pe o clientă adevărată.
  6. Cunoaște-ți clientele! Într-un salon, în timp ce toată lumea muncește  nu poți să te adresezi clientelor cu ”dragă” sau ”drăguță” tot timpul! În primul rând pentru că dă semn de inteligență scăzută, iar în al doilea rând nu o cheamă așa. Trebuie să faci un efort și le înveți numele.
  7. Curățenia este importantă! Clientelor nu le place să stea la o masă murdară, prăfuită. Niciodată să nu te scuteaști cu faptul că aceasta este o ”o meserie cu mult praf” – ar fi mai bine să faci curățenie.
  8. Fii punctuală! Nu îți place să aștepți, evident nici clientelor. E totuși mai bine să aștepți tu 5 minute după clientă decât invers. Timpul clientei este  mai scump decât al tău.
  9. Folosește carduri pentru programare! Această invenție superbă este perfectă, ca data următoarei întâlniri să nu apară doar în caietul tău, ci și pe cardul clientei. Așa poți preveni și neînțelegerile.
  10. Protejează-ți sănătatea! Dacă te îmbolnăvești în timpul serviciului nu vei putea lucra. Așa deci, va trebui să bei 2 litri de apă pe zi, să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, să folosești mască și mănuși în timp ce lucrezi, așa îți vei menține buna dispoziție și sănătate tot timpul!

 

Iţi dorim mult succes!!!

Ar putea sa iti placa si...

1 Response

  1. liliana stenicica spune:

    imi place mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *