fbpx

Celulele stem vegetale – Noile descoperiri stiintifice ale secolului XXI

Celule stem din mar

In ultimii ani, cercetatorii au facut noi descoperiri in domeniul celulelor stem vegetale, celule ce au impact benefic asupra celulelor stem epidermice!

Prin gama de produse Helia-D cu celule si fitocelule stem vegetale, Wigmond se poate mandri cu un portofoliu imbogatit – produsele cosmetice impotriva imbatranirii pielii cu componenti inovatori: celulele stem vegetale.
Stimularea si protectia celulelor stem din epiderma sunt subiectul care face furori in industria cosmetica de cativa ani. Cercetari indelungate si teste in vitro au relevat ca vitalizarea celulelor stem dermale – anti-imbatranire – se poate realiza printr-un mecanism de regenerare epidermic cu celule stem vegetale.

Fibroblastele din derm sunt responsabile de productia de colagen si elastina, aceasta matrice extracelulara conferand fermitate si elasticitate pielii. Inlocuirea acestor celule imbatrinite cu celule noi supun tesuturile cutanate unui proces de regenerare si reinoire continua. Iar acest proces se realizeaza datorita proprietatilor celulelor stem nou nascute cu capacitati remarcabile de reproducere si inmultire.

In anul 2008, Institutul Mibelle Biochimie Elvetia obtine primele reusite in cercetarile despre efectele celulelor stem vegetale. Cercetatorii au reusit sa stabileasca pe o cultura de celule dermice un nou sistem de testare conceput pentru a evalua ingredientele active care pot vitaliza celulele stem ale pielii. Optimizarea potentialului celulelor stem dermice duce la incetinirea imbatrinirii acestora.

Helia-D are incorporate in produsele sale, celule stem din: tataneasa, argan sau mar; celule stem obtinute in laboratoarele acestui prestigios institut elvetian.

In articolele urmatoare iti vom prezenta aceste produse cosmetice, rolul si efectele lor.

Ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *