fbpx

Gel antinflamator cu ichtiol Helia-D Professional

Helia-d Ichtiol 910x215

Gelul salvator il numesc eu fiindca este produsul cosmetic ce se evidentiaza in primul rand prin mirosul camforat combinat cu actiunea racoritoare, calmata, iar apoi se si certifica prin vindecarea pielii iritate, seboreice, uscate, fapt ce ii asigura folosirea cu succes si in tratamnetele faciale din cosmetica masculina.

O prima analiza din aceasta perspectiva ne duce spre critica masculina riguroasa, dar subiectiva atunci cand este vorba de produsele de ingrijire cosmetica, deoarece acest domeniu este considerat apartinand apanajului feminin, motiv pentru care luam in calcul urmatorul scenariu:

Cunoastem ca mai exista acel tip de barbat care in afara de apa, sapun si crema de barbierit, eventual o lotiune dupa, nu agreaza nimic pe fata.

Daca unul dintre  acestia – la insistentelei sotiei si fiindca iritatiile si descoamarea pielii incep sa-l deranjeze, va accepta un produs cosmetic, acela poate fi cu siguranta Gelul Calmant cu Ichtiol Helia-D Professional,  deoarece il va “cuceri” textura usoara, neuleioasa, aroma citrica, mentolata si nu in ultimul rand culoarea “masculina” negrul translucid.al gelului ce il va accepta ca si produs cosmetic de ingrijire a tenului.

Acestea sunt elementele imediat vazute si simtite dar adevarata valoare a produsului este  componenta bine structurata biocompatibila cu pielea.

Uleiul din arbore de ceai (tea tree – Melaleuca alternifolia) cu proprietati antibacteriene, antifungice si decongestionante remarcabile. Acest ulei se preteaza pentru tenurile seboreice, iritative, cu probleme legate de dermatoze minore, sau intepaturi de insecte. Mirosul usor citric, proaspat, lemnos il recomandaa atat in cosmeticele masculine cat si in cele feminine.

Despre Aloe Vera – Cristofor Columb spunea:
„Sunt patru plante indispensabile pentru viata omului: graul, strugurii, maslinele si planta de aloe. Prima hraneste, a doua bucura inima omului, a treia aduce armonie, a patra te face sanatos.”

Cercetarile din epoca moderna si efectele ei indica urmatoarele:
–        stimulareaza regenerarea celulara si aparitia celor noi;
–     penetreaza prin agentii sai activi in straturile profunde ale pielii, vehiculand prin asociere si alti activi benefici cu rol de vindecare al afectiunilor;
–        are efect sinergic: antibacterian, antiviral, antifungic, sedativ, analgezic.

Provitamina B5 – studiile stiintifice au demonstrat ca are efecte regenerante, antiinflamatoare si vindecatoare  si un rol esential de sustinere al peliculei hidrolipidice a pielii (bariera acide a pielii). Adica mareste capacitatea de mentinere a apei transepidermice ceea ce duce implicit la pastrarea elasticitatii pielii.

Uleiul de menta – cu parfumul camforat, inconfundabil stimuleaza spiritul, calmeaza si da senzatia de proaspat. Este un redutabil antifungic, antibacterian si decongestionat atat al pielii, cat si al mucoaselor.

Pe langa aceste componente gelul contine asa cum generic este denumit si ichtiolul, activ complex cu  proprietati antiinflamatoare si antiseptice care actioneza eficient in infectiii ale pielii si grabeste vindecarea afectiunilor minore ale pielii.

Din perspectiva folosirii acestui produs in cabinetul de cosmetica este esential in protocoalele de tratament pentru pielea iritata, seboreica, asfixica, calmeaza si vindeca rapid micile leziuni rezultate din curatarea profunda, imbunatateste structura pielii afectate de mici dermatoze.

Aplicarea Gelului in combinatie cu Serul din Plante Medicinale il face util atat pentru masajul manual, cat si in masajul cu ultrasunete.

Maria Mihaiu
Cosmeticiana & Trainer cosmetica

Ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *