fbpx

Dilema tehnicienelor începătoare

Dilema tehnicienelor începătoare
Construcție din gel sau din prafuri acrilice?


Majoritatea tehnicienelor învață construirea unghiilor din gel mai ușor, dar nu putem afirma că gelul este varianta mai simplă și mai rapidă a construcției unghiilor. Este adevărat însă, că este nevoie de multă exersare pentru ambele materiale, dar și tehnicienele începătoare ar putea lua o pensulă pentru construcția porțelanului. Acestea își vor da seama că tehnica porțelanului nu e cu nimic mai grea decât cea a gelului.
gel-vs-acryl
Atât la gel cât și la porțelan pregătirea unghiei decurge la fel,  deci în această fază nu putem face diferență între gradul lor de dificultate. Gelul se întărește doar la lumină UV, acrilul o face la aer, deci aici se vede prima diferență între cele două materiale. Timpul de construcție poate fi mai scurt la gel decât la acril în cercul tehnicienelor începătoare, deoarece gelul este un material gata preparat pe care într-un mod foarte simplu îl aplicăm pe unghie, doar cu ajutorul unei pensule de construcție, iar praful acrilic trebuie pregătit cu ajutorul lichidului, iar această procedură necesită experiență pentru a cunoaște exact măsurile corecte. Tehnicienele care învață aceste măsuri în căteva săptămâni sau luni nu vor rămâne în urmă cu nimic față de tehnica gelului.

În cazul în care gelul sau porțelanul nu sunt construite bine la ambele pot apărea bule de aer, deci se poate greși la ambele tehnici. La gel această problemă se poate rezolva dacă luați gelul de pe peretele recipientului, iar la porțelan dacă folosiți măsurile corecte din ambele materiale folosite.

La pilirea materialelor putem vorbi din nou de același grad de dificultate, deoarece gelul se pilește mai ușor, în schimb acrilul se poate construi cu mai multă precizie și nu necesită atâta finisare.

”Care material este mai rezistent? Gelul sau acrilul?” – întrebare care se aude foarte des. Având în vedere că toate materialele sunt în dezvoltare continuă acestea sunt la fel de rezistente și este important să știm că acrilul este un material la fel de flexibil ca și gelul.

Porțelanul este cu adevărat un material mai tare, dar nu este mai fragil! Așa deci este o confuzie că porțelanul se rupe mai repede decât gelul.

Durabilitatea unghiei deci nu depinde de material ci de calitatea construcției. Dacă o unghie, indiferent de formă sau lungime, este construită cum trebuie aceasta va ține. Unghia scurtă se poate rupe la fel după o săptămână dacă nu este construită cum trebuie.

Pentru tehnicienele începătoare acrilul poate fi atrăgător, deoarece prelungirea patului unghiei este o procedură mai ușoară. Iar dacă aceste tehniciene învață într-un timp scurt măsurile materialelor vor avea parte de senzații foarte plăcute când vor realiza cu adevărat opere de artă cu ajutorul acrilului.

Începeți deci cu mult curaj să lucrați cu acril, deoarece aceasta ascunde oportunități splendide nenumărate.

Ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *